WelkomWelkom op de website van de AVI loopclub te Ingelmunster.


Op deze website vindt u alle informatie rondom onze wekelijkse trainingen, onze activiteiten en onze jaarlijkse loopwedstrijd: de Brigandsloop.


Gebruik het keuzemenu rechtsbovenaan of onderstaande knoppen om te navigeren naar de gewenste informatie. 

Naar aanleiding van de brigandsloop even een kort woordje rond onze vader der brigandsloop ‘Willy Ducessoye’!


Lang voor avi een feit was, beoefende Willy reeds actief de loopsport. Niet op hoog niveau maar wel op de recreatieve toer. Na zijn verhuis van Lendelede naar Ingelmunster kon het niet anders of Willy moest in contact komen met het groepje lopers dat zoch regelmatig ophield in de kasteeldreef.

Het oprichten van een atletiekclub voor niet-aangeslotene was in 1975/1976 een keuze van de inrichters van de Ingelmunsterse veldloop. Algauw bleek dat Willy zich daar thuis voelde en het duurde niet lang voor hij de taak van secretaris op zich nam.


Heel bescheiden nam avi een start.


Een handvol lopers, regelmatig in een wedstrijd te zien, en het inrichten van de jaarlijkse veldloop, dat was hun doel. Voor Willy was het een ideale inloopperiode om de functie van secretaris uit te oefenen. De jaren schoven voorbij, de club bleef groeien en groeien en Willy paste zich aan. Om het clubgebeuren naar leden toe over te brengen, begon Willy met de opstart van zijn tweemaandelijks clubkrantje, ‘t gazetje van avi. Tot op heden doet hij dit nog steeds met veel liefde.

Naast het bezig zijn met veel clubactiviteiten staan er voor Willy jaarlijks 2 hoogdagen op het programma. De brigandsloop en de veldloop. Twee inrichtingen die jaar na jaar rond de 1000 atleten naar Ingelmunster lokt. Wie een beetje met inrichten vertrouwd is, zal ongetwijfeld weten wat voor werk dit met zich meebrengt.


Als Willy in de tijd niet bezig was met zijn clubke of zelf niet aan het lopen was, vond je hem terug als vertegenwoordiger in de plaatselijke beheerraad van de sportraad. Daar volgde hij zijn echtgenote Annie Bouckuyt op die er tot in de jaren 80 de taak van ondervoorzitster op zich nam.

Een prater is hij niet, maar inzet heeft hij des te meer. Ooit zei iemand eens ‘een voorzitter kan maar goed functioneren als hij een prima secretaris aan zijn zij heeft’, wel René Defrancq en Geert Desmet konden dit meer dan ooit beamen.


In 2011 gaf Willy de fakkel van secretaris door aan Lies Bossuyt, ze nam deze met veel plezier, een beetje onwettendheid en een goede duw in de rug van Willy over.


Voor zijn inzet voor de jeugd, de brigandsloop, avi op zich,.. het vele werk hij al verricht heeft en het werk die hem nog steeds voor de voeten komt, zou ik durven zeggen geef Willy eens een bemoedigend woordje in de laatste rechte lijn naar de brigandsloop van 2024 toe!